Elektronski časopisi

N O V O: Library PressDisplay by PressReader
Prost dostop do več kot 7.000 časopisov in revij iz sto držav sveta! Na voljo so številni nacionalni, regionalni in lokalni časopisi iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike ter Latinske in Severne Amrerike. Beremo jih lahko že na dan izida, na voljo je tudi 60-dnevni arhiv. Preko portala lahko beremo tudi slovenske časopise Večer, Večer v nedeljo, Dnevnik in Nedeljski dnevnik.

Poleg politično informativnih časopisov portal omogoča dostop do številnih revij z aktualnimi vsebinami, kot so avtomobilizem, računalništvo, šport, glasba, fotografija, moda, kulinarika, zdravje, oprema stanovanja, urejanje okolja itd.

Do časopisov lahko člani knjižnice dostopate brezplačno v knjižnici ali iz poljubnega računalnika, pri čemer za prijavo uporabite člansko številko in geslo za Mojo knjižnico. Če gesla še nimate, ga lahko dobite v vseh oddelkih izposoje.

Ob uporabi aplikacije PressReader lahko preko brezžičnega omrežja v knjižnici posamezen časopis prenesete na svojo mobilno napravo in ga berete takrat, ko nimate internetne povezave. Ta storitev je na voljo tudi tistim, ki v knjižnico niso včlanjeni.
 
Navodila za uporabo portala Library PressDisplay

Slovenija
Delo*
Denar *
Dnevnik*
Finance*
HR&M
IKS*
Knjižničarske novice*
Monitor
Nedeljski dnevnik*
OZ
Podjetnik*
Pravna praksa*
Ptujčan

Slovenske novice*
Sodobna pedagogika*
Štajerski tednik*
Uradni list Republike Slovenije
Uradni vestnik Mestne občine Ptuj
Večer že zvečer*
Večer (arhiv) (prost dostop do arhiva samo na računalnikih v knjižnici)

Opomba: * uporabniško ime in geslo za dostop do elektronskega arhiva dobite v knjižnici pri informatorju.


Tujina
EBSCOhost (Prijavite se s člansko številko in geslom, ki ga uporabljate za Mojo knjižnico)
V okviru projekta EIFL Direct so v podatkovni zbirki EBSCOhost dostopne naslednje baze podatkov s polnimi besedili: Academic Search Premier, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Regional Business News, Newspaper Source, Health Source: Nursing/Academic Edition, MEDLINE, ERIC, Health Source: Consumer Edition, Clinical Pharmacology in Library Information Science & Technology Abstracts.
Polna besedila člankov so dostopna od leta 1990 dalje.

Dictionary of Open Access Journals 
Preko 1.400 časopisov v polnem tekstu. Servis prinaša brezplačne znanstvene in strokovne časopise v polnem tekstu. Namen direktorija, ki so ga osnovali pri Lund University na Švedskem, je predstavitev kakovostnih časopisov z vseh znanstvenih področij in v različnih jezikih.

Electronic Journals
Obsežno zbirko spletnih naslovov prosto dostopnih elektronskih časopisov s področja medicine ureja in dopolnjuje Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Highwire Press
Trenutno največji servis prosto dostopnih člankov. Čez 823.119 člankov v polnem tekstu s področja medicine in biologije.

PubMedCentral
160 časopisov v polnem tekstu s področja medicine.
Na vrh