Izposoja e-knjig v slovenskem jeziku na portalu BiblosIzposoja elektronskih knjig v slovenskem jeziku poteka za člane knjižnice preko portala Biblos. Do zbirke lahko dostopate v prostorih knjižnice ali na daljavo (npr. od doma), pri čemer za prijavo uporabite uporabniško ime in geslo, ki ga uporabljate za Mojo knjižnico. Knjige si lahko izposodite in berete na osebnem ali prenosnem računalniku ter drugih prenosnih napravah, kot so bralniki, tablični računalniki, pametni telefoni. Rok izposoje za knjige izposojene na portalu Biblos je 14 dni. Dodatne informacije lahko dobite v oddelkih izposoje.

Izposoja e-knjig na portalu Biblos
Podrobnejša navodila za izposojo e-knjig in prenos na mobilne napraveZirke prosto dostopnih e-knjig:

Zbirka slovenskih leposlovnih besedil
Zbirko leposlovnih del v slovenskem jeziku ureja Miran Hladnik. Tu najdemo izbrana literarna dela Trubarja, Linharta, Prešerna, Stritarja, Gradnika, Gregorčiča,  Cankarja, Tavčarja, Prežiha in drugih.

Dela FDV
Zbirka diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Zbirka obsega naloge v polnem besedilu od leta 2001 dalje.

Dela EPF
Zbirka diplomskih, specialističnih, magistrskih in doktorskih nalog Ekonomsko poslovne fakultete Univerze v Mariboru od leta 2000 dalje.

Biblija.net
Svetopismeska družba Slovenije je na svojem spletišču pripravila popoln slovenski prevod Biblije.

Gutenberg
Projekt Gutenberg pod okriljem univerze Carnegie Mellon gradi digitalni arhiv zgodovinsko pomembnih in najbolj pogosto uporabljanih literarnih del. Arhiv književne dediščine trenutno obsega približno 20.000 del. Poleg prevladujočega angleškega jezika, najdemo tu tudi dela v nemškem, francoskem, italijanskem, španskem in drugih jezikih. Projekt ima veliko posnemovalcev, tako so podobne projekta ustanovili tudi že v številnih drugih državah.

Arthur’s Bookshelf
Na Arturjevi knjižni polici je preko 15.000 naslovov prosto dostopnih e-knjig, ki so urejene po skupinah: detektivske zgodbe, znansvena fantastika, srhljivke itd. E-knjige so v formatu ePub, mobi ali pdf.

The Online Books Page
Spletno mesto s 25.000 prosto dostopnimi literarnimi deli v različnih jezikih. Iskanje po naslovu, avtorju ali jeziku je preprosto in hitro.

Free PDF eBooks Archive
Na spletnem portalu so izbrana dela klasikov, kot so Dickens, Tolstoj, Dostojevski in drugi.
Na vrh