Iskanje knjižničnega gradiva v računalniškem katalogu COBISSZa iskanje knjižničnega gradiva uporabljamo programsko opremo COBISS. V okviru tega sistema vodi svoje računalniške kataloge o knjižničnem gradivu preko 300 slovenskih knjižnic, med njimi tudi Knjižnica Ivana Potrča Ptuj.

V sklopu COBISS-a lahko iščete v: Iskanje bibliografskih podatkov v COBISS-u je izredno učinkovito, saj na enem mestu dobite celovito informacijo, katero knjižnično gradivo hranijo posamezne knjižnice in v kateri knjižnici je iskano gradivo prosto za izposojo.

Če vam iskanje po COBISS-u dela težave ali pa bi se radi naučili še več, se lahko vključite v brezplačno spletno učenje, kjer boste pridobili obsežnejše znanje o tehnikah iskanja, rezervacijah, naročilih, podaljšanju gradiva ter vpogledu v seznam izposojenega gradiva preko spletnega okolja Moja knjižnica. Tečaj izvaja Institut informacijskih zanosti iz Maribora.

Štiriurno brezplačno izobraževanje uporabnikov knjižnic za iskanje informacij s pomočjo COBISS-a izvaja tudi Narodna in univerzitetna knjižnica v Ljubljani (termini).
Na vrh